Коломия До сайту

Штраф за перевищення повноважень: начальника мобілізаційного відділення ТЦК засудили у Верховинському суді

Начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП, майора Анатолія Ч. Верховинський районний суд визнав винним у перевищенні службових обов’язків та призначив 17 тис грн штрафу.

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на судову справу.

Як йдеться в постанові суду, 10 липня 2024 року чоловік разом з колегою виїхав у село Ільці Верховинського району, після того як отримав повідомлення від прикордонників про незаконний перетин кордону військовозобов’язаним.

У селі неподалік автобусної зупинки Анатолій Ч. разом з колегою попросили чоловіка пройти разом з ними для уточнення військово-облікових даних. Останній відмовився виконувати прохання та намагався втекти. Після цього працівники ТЦК повалили чоловіка на землю і повели до військового автомобіля.

У суді обвинувачуваний пояснив, що вони затримали військовозобов’язаного після того, як він застосував проти них перцевий балончик і вдався тікати.

Після дослідження всіх матеріалів справи, зокрема, і відеозапису, на якому зафіксовано трьох осіб у військовій формі. Вони повалили чоловіка обличчям до землі і той в їх супроводі попрямував до автомобіля.

Начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП визнали винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень. Суд призначив йому покарання у вигляді 17 тис. грн штрафу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com