Літній сезон приносить із собою безліч можливостей для кулінарних експериментів, зокрема з фруктами. От персики ідеально підходять як для солодких, так і для солоних страв, додаючи їм неповторного аромату та свіжості.
Інформатор Коломия ділиться добіркою рецептів з персиками.
Тарт із персиками і чебрецем
Тарти з фруктами завжди асоціюються з літом, адже можна експерементувати з начинками, наприклад зі сливами, динею чи персиком.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200-220 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. цукру ванільного (за бажанням)
- 2 ст. л. йогурту
- дрібка солі
Для начинки:
- 4-5 персика
- 2 ст. л. цукру
- 1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
- 1 яєчний жовток (для обмазки тіста перед запіканням)
- 2-3 гілочки чебрецю
- 1 лимон (сік і цедра, за бажанням)
- 50 г мигдалю
Починайте з приготування пісочного тіста бризе: з’єднайте 200-220 г борошна зі 100 г вершкового масла, додавши 2 ст. л. цукру, дрібку солі та 1 ч. л. ванільного цукру. Усі інгредієнти перетріть руками в маслянисту крихту, а після додайте 2 ст. л. йогурту та перемішайте. Тісто зберіть у кулю та поставте в холодильник.
Далі переходимо до начинки. Потрібно взяти 4-5 персики, помийте, висушіть паперовим рушником і наріжте однаковими часточками. Складіть їх в миску та посипте 2 ст. л. цукру та 1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Акуратно перемішайте, щоб часточки залишилися цілими. Можна руками.
Тісто розкачайте між двома листами пергаменту, товщиною 0,3 см. Приберіть верхній шар пергаменту і на тісто викладіть начинку з персика, але, не доходячи 3 см до краю. Після загорніть краю. У начинку за бажанням можна додати цедру лимона.
Далі збийте один жовток виделкою та змастіть їм тісто за допомогою кулінарної кисті. Запікайте тарт 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.
Візьміть 50 г мигдалю та порубайте ножем. Готовий тарт посипте рубаним мигдалем і листочками чебрецю.
Салат Капрезе з персиками
Класичний варіант салату капрезе готують із томатами, однак існує інтерпретація з персиками. Такий салат є легким в приготуванні, адже все, що потрібно зробити – просто нарізати інгредієнти без термічної обробки.
Інгредієнти:
- 2-3 персика;
- 200 г моцарели;
- 1 гілочка базиліку;
- 1 ч. л. бальзамічного оцту;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець до смаку
Візьміть 2-3 персика, помийте та наріжте невеликими однаковими шматочками. Гілочку базиліка теж помийте та відокремте листочки, а 200 г моцарели поріжте кружечками.
Тепер збирайте салат: викладайте на тарілку персик і моцарелу, чергуючи шматочки. Додайте листочки базиліка, полийте салат 1 ч. л. бальзамічного оцту та 1 ст. л. оливкової олії. Посоліть і поперчіть до смаку.
Персики запечені з сиром
Напевно ви не раз запікали яблука з сиром, однак персики з сиром щось новеньке та ні чим не гірше ніж з яблука з сиром. Страва смакуватиме як і повноцінний сніданок, так і як десерет.
Інгредієнти:
- 3 персика
- 150 г сиру
- 1 ст. л. меду
- 5 г цукру ванільного
- 30 г волоського горіха
- 2 гілочки м’яти (для подачі)
Візьміть 150 г сиру та перекладіть у миску, додайте до нього 1 ст. л. меду, 5 г ванільного цукру й 30 г подрібненого волоського горіха. Добре перемішайте начинку для персиків.
Далі візьміть два персика, помийте, розріжте навпіл, видаліть кісточки. Заповніть половинки сирною сумішшю та викладіть персики на деко, застелене пергаментним папером. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів. Найкраще подавати з м’ятою.
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com