Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ляпи й бідони крові | Рецензія на горор “Конотопська відьма”

Ляпи й бідони крові | Рецензія на горор "Конотопська відьма"

Небагато фільмів такого формату є в українському кінематографі: фільм жахів, фільм-помста… Зрештою, фільм про війну і перші її найбільш панічні дні. Його можна переглянути для розваги, та все ж радимо братися до перегляду цієї стрічки без особливо великих очікувань.

Реалізм – не сильна сторона “Конотопської відьми”, яку презентували творці зі студії Film.ua спеціально до 33-ї річниці Незалежності України.

Сама стрічка видається таким собі вінегретом, перший смак якого є легка еротика й сентименталізм. Далі у цю ідилію втручається війна…

Графіка фільму явно слабка. Багато інших “не вірю” і замало масовки, забагато помітної косметики й замало правдоподібних моментів у вирішальних сценах. Але що-що, а от крові трилеру не бракує.

Фраза від котрої волосся таки стає дибки – “Помсти хочеш?”… Бо хто з нас її не хоче серед цього мора лиха від біснуватого сусіда.

Читайте також: Коломия, Вижниця, Чернівці, Косів у фільмі про Назарія Яремчука

І от ця помста проходить червоною ниткою крізь увесь сюжет, адже саме через жагу розплати головна героїня – красуня Тетяна Малкова – повертається до своїх відьомських здібностей. Ця ненависть виснажує, цей біль руйнує, перетворює жінку на монстра.  Але і ця історія не без див. Не хочемо спойлерити, але кінцівка таки життєствердна: ми боремось за життя, за дітей, за майбутнє, а тому якраз через це приреченні на перемогу.

Що ж до ляпів, то їх у фільмі тьма:

  1. Ранок 24 лютого і звістку про війну головна героїня Олена (відречена від відьомства) зустрічає з непоганим макіяжем. Красива і в яскраво-зеленій шубі сідає з коханим у машину, а дурні окупанти навіть і не помічають, що відбувається за їхньою спиною. Ну, нехай, дурнів в країні-404 не бракне. Але ж цей ранковий мейкап… кому в голові шимери-тіні-консилери, коли рідним місто гасають ворожі танки?

2. Далі пара, втікаючи від окупантів з Конотопа, змушена збити одного із орків, проте сліди крові чомусь не на передньому бампері залишились. А на боковині машини. Цю яскраво-малинову кров на другий день відьма використає для помсти… Дивно тільки, що за ніч (у лютому) кров ні замерзла, ні підсохла…

3. Далі казус з тіткою Явдохою, яка зовсім ніяка не тітка. З’ясовується, що з Оленою їх поєднує історія порятунку. Буцімто та, коли ще була відьмою врятувала молоду Явдоху в часі ІІ світової війни. Роль тітки грає жінка років 60-ти, а насправді мало би бути під 90 років.

4. А ще у фільмі, коли група окупантів втрачає перших своїх бійців, то якимось чином складають у мішки їх ще засвітла, а закінчують цей процес уже вночі… Якість ну дуууже повільні “асвабадітєлі”.

Та на відміну від звичних нам фільмів жахів, де ми в мимоволі починаємо переживати за тих, на кого полюють, до страчених російських вояк співчуття українців не знайти.

Словом, фільм забере у вас півтори години часу. Подивитися його варто, якщо вас не дуже дратують неточності.

Але увага! У фільмі багато сцен смерті окупантів, тож… приємного перегляду!

У Коломиї трилер можна переглянути у кінотеатрі “Стрічка”, що на вул. В.Нагірного, 18. Придбати чи забронювати квитки можна ТУТ.

Вікові обмеження: 18+

Бронь за телефонами
097 125-19-45
099 253-95-00
093-832-88-66

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору