Коломия До сайту

Кількість хворих на коронавірус у серпні на Прикарпатті зросла у 6 разів

Інколи нам здається, що пандемія COVID-19 залишилася вже далеко в історії, та зараз захворюваність на коронавірус зростає.

Інформатор Коломия розповідає більше з посиланням на генерального директора обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслана Савчука.

Хоч COVID-19 став сезонним захворюванням, прикарпатцям не варто ставитися до цієї хвороби легковажно. Руслан Савчук зазначив, що влітку 2024 року ковід забрав життя трьох прикарпатців, ці люди не були вакциновані.

Якщо у липні в регіоні зафіксували 91 випадок коронавірусу, то в серпні ця цифра збільшилася в 6 разів і склала 577 хворих.

“З середини минулого місяця в області зафіксовано випадки циркуляції нового штаму – генетичної лінії LB.1 Omicron FLiRT, який характеризується високою інтенсивністю до розповсюдження. Слід пам’ятати, що ризик для вашого здоров’я існує і сьогодні, а хвороба досить небезпечна та може мати важкий перебіг”, – наголосив директор обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com