Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

З 1 жовтня в Україні введуть обмеження на перекази з картки на картку

Задля мінімізації використання платіжних систем у протиправній діяльності з 1 жовтня НБУ вводить тимчасове обмеження на перекази з картки на картку.

Повідомляє Інформатор Коломия з посиланням на Національний банк України.

Ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб “з карти на карту” (також відомі як P2P, C2С) діятиме пів року з 1 жовтня 2024 року. Він діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Та такі обмеження не застосовуватимуться до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження. А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

Чи відчують українці такі зміни?

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують вказану суму, отже, встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору