Коломия До сайту

Мешканець Коломийщини постав перед судом за публікацію відео із рухом військової техніки

Коломийський суд ухвалив вирок щодо уродженця села Голосків, який зняв на відео пересування військової техніки та виклав його у TikTok. За два дні воно набрало понад 156 тисяч переглядів. Чоловіку присудили 3 роки позбавлення волі, але замінили реальне ув’язнення на рік умовного.

Деталями ділиться Інформатор Коломия.

На початку липня цього року СБУ та обласна прокуратура повідомляли, що 29-річний прикарпатець відзняв пересування військового ешелону та вирішив опублікувати відео, щоб підняти рейтинг на своїй сторінці у Тікток.

Як йдеться в матеріалах справи, 6 червні 2024 року о 16:47 обвинувачений, перебуваючи в с. Лісний Хлібичин, на власний телефон зняв відео переміщення військового озброєння на відкритих залізничних платформах. Ввечері цього ж дня він опублікував даний відеозапис у соціальному медійному застосунку. Станом на 8 червня користувачі “TikTok” переглянули його 156,3 тисяч разів.

“Розмістивши відеозапис про переміщення військового озброєння, в загальнодоступному соціальному застосунку «TikTok», обвинувачений забезпечив публічне поширення вказаних відомостей, інформація про що не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України та іншими уповноваженими державними органами”, – йдеться у вироку.

Вказані дії обвинуваченого органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 1 ст. 114-2 КК України.

Як зазначається, між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості.

26 серпня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок чоловікові. Йому призначити покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки, але звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.