Інформатор Коломия

ВЛАДА

На Коломийщині місцева влада здала озеро в оренду на 7 років

Озеро на Коломийщині площею 13, 3 га і ще 3 га пасовища біля водойми місцева рада виклала на аукціон з правом оренди на 7 років. Стартова ціна – менше 50 000 грн на рік. Участь в аукціоні взяло 5 охочих вести тут рибогосподарську діяльність. Відтак ціна зросла у кілька разів.

Інформатор Коломия розповість хто і за скільки бере в оренду водойму і землі довкола.

Йдеться про земельну ділянку, на котрій 13,3 га – озеро і ще 3 га – землі пасовища. Знаходиться вона за межами населеного пункту села Хом’яківка Гвіздецької селищної ради. Категорія земель – землі водного фонду. Цільове призначення – для рибогосподарських потреб. На земельній ділянці розташована гребля водоскидна споруда із залізобетону із дерев’яними шондорами. Нормативна грошова оцінка сягає 412 386 грн.

На аукціон з правом оренди на 7 років ці землі наприкінці травня 2024 року виклала Гвіздецька селищна рада за стартовою ціною 49 486 грн.

Читайте також: Приміщення колишньої бібліотеки у Коломиї вдруге виклали на аукціон

Охочими взяти цей лот було четверо. Початкові заявки учасників коливались в межах від 50 000 до 155 000 грн оренди на рік.

Та за результатами трьох раундів англійського аукціону пропозиції зросли. Відтак найбільше запропонував підприємець, зареєстрований у Коломиї, Карлійчук Сергій Іванович – 231 000 грн/рік. Основна спеціалізація цього ФОПа – роздрібна торгівля, проте серед переліку КВЕДів є також і прісноводне рибальство.

Всього на 500 грн менше запропонувала Струць Світлана Михайлівна. А ще на 500 грн менше від пропозиції пані Світлани готовий був заплатити підприємець ФОП Рибак Василь Васильович з села Кулачківці Коломийського району.

Відтак переможцем визнано коломиянина Сергія Івановича Карлійчука. За 7 років оренди він має сплатити у бюджет Гвіздецької ради щонайменше 1 617 000 грн.

Читайте також: Влада Коломийської ТГ продає в Іванівцях магазин з аукціону

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору