Коломия До сайту

У Коломиї посадовець закуповував послуги з ремонту в закладах освіти за завищеною ціною. Збитки державі склали понад 1,3 млн грн

Колишній директор комунального підприємства у Коломиї та два його спільники привласнили майже 1,4 млн державних коштів через завищення вартості послуг з ремонту у закладах освіти.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на поліцію області.

Як стало відомо, 38-річний коломиянин упродовж вересня 2022 – липня 2023 років, в умовах воєнного стану, укладав прямі договори (без проведення тендерів) на ремонтні роботи мереж теплопостачання та переобладнання систем опалення в закладах освіти зі своїм приятелем. А також укладав підробні документи з ще одним спільним знайомим – 53-річним підприємцем – про закупівлю по завищеній вартості.

Таким чином, комунальному підприємству були виділені бюджетні кошти на проведення капітального ремонту, реконструкції теплових мереж та переобладнання котелень у двох навчальних закладах.

Злочинними діями підозрювані завдали державі збитків на понад 1,3 млн грн.

Наразі правоохоронці провели обшуки за місцями проживань та в робочих кабінетах фігурантів. Речові докази протиправної діяльності вилучено.

Колишньому директору комунального підприємства та його двом спільникам повідомили про підозру в заволодінні в складі організованої групи чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та у службовому підробленні офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Спільникам чоловіка обрано запобіжний захід – домашній арешт, а йому – заставу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУ НП в Івано-Франківській області.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.