Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

У Ворохті попрощаються із Героєм Юрієм Проданюком

У Ворохті попрощаються із Героєм Юрієм Проданюком

Юрій Проданюк працював у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради. На захист Батьківщини став у 2023 році. Молодий захисник загинув на Донеччині у День Незалежності України, 24 серпня 2024 року. Сьогодні громада проведе Героя в останню путь.

Інформатор висловлюємо співчуття рідним, близьким, побратимам та всім, хто знав захисника.

Проданюк Юрій Олегович народився 6 березня 1991 року народження, мешкав у селищі Ворохта.

Він працював у відділі освіти, культури, сім’ї, молоді та спорту Ворохтянської селищної ради, був спокійною і доброю людиною. Мобілізувався у 2023 році, відстоював незалежність і суверенність держави на Донецькому напрямку. Був водієм кулеметного взводу військової частини А0998.

Загинув 24 серпня під час артилерійського обстрілу району зосередження резерву кулеметного взводу 1-го стрілецького батальйону в місті Констянтинівка, Донецька область.

“Це надзвичайно болюча втрата для громади. Юрій був відповідальним колегою і чуйним другом, він завжди відкликався на прохання про допомогу. Ми разом з вами схиляємо голови в глибокій скорботі”, – йдеться на сторінці Ворохтянської селищної ради

У Героя залишилась дружина, маленький син, батьки та родина.

27 серпня громада живим коридором зустріла траурний кортеж з тілом Героя Юрія Проданюка. Кортеж попрямував до Ворохтянського центру культури, дозвілля, молоді та спорту, де відбулося прощання із загиблим.

Сьогодні, 28 серпня, об 11:00 розпочнеться чин поховання.

Вічна пам’ять Герою…

 

Нагору