Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Суд покарав мешканку Верховини за цькування Православної церкви України у фейсбуці

Суд покарав мешканку Верховини за цькування Православної церкви України у фейсбуці

Верховинський районний суд визнав місцеву мешканку винною в розпалюванні релігійної ворожнечі. Жінка створила “бота” у facebook для висміювання та цькування Православної церкви України.

Повідомлє Інформатор Коломия.

З вироку суду відомо, що жінка створила “бота” у facebook, а далі почала систематично поширювати матеріали з образами та цькуванням Православної церкви України.

“Я не можу дивитися на те, як пецеушні варвари травлять та б`ють наших вірних. Я не можу дивитися на те, як катують наше духовенство, як держава забороняє паломницькі поїздки у святі місця. Я не можу дивитися на те, як фанати незаконно виганяють з храмів вірних УПЦ”, – наводять у суді приклад одного із дописів жінки у соцмережі.

В березні 2023 року представники СБУ вже провели з жінкою профілактичну розмову. Вона була повідомлена, що така діяльність є протиправною, був підписаний протокол офіційного застереження. Однак, правопорушниця знехтувала попереджуванням й продовжила надалі публікувати дописи з образами у бік ПЦУ.

Справа дійшла до суду, надалі прокурор та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості, згідно з якою остання визнала свою вину. Сторони узгодили покарання в межах, встановлених санкцією ч. 1 ст. 161 КК України. За рішення суду жінку покарали штрафом на суму 4 250 гривень, а також вона має платити 24 382 гривні за проведення судових експертиз.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору