Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї відбувся суд над водієм автобуса, який скоїв смертельну ДТП

У Коломиї відбувся суд над водієм автобуса, який скоїв смертельну ДТП

Моторошна ДТП сталася у селі під Коломиєю у березні минулого року. Внаслідок зіткнення двох рейсових автобусів 9 людей постраждало, а одна пасажирка загинула. Минулого тижня Коломийський міськрайонний суд виніс вирок водію автобуса за вчинення цієї ДТП.

Деталі розповідає Інформатор Коломия.

Нагадуємо, що два рейсові автобуси зіткнулися вранці 18 березня на трасі у селі Товмачик Коломийської ТГ. В результаті автобусної трощі до лікарні було доставлено 23 пасажири та водія. На місці події загинула одна пасажирка.

Тоді поліцейські встановили, що 56-річний водій автобуса “Еталон”, який їхав за маршрутом Коломия – Мукачево, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення з автобусом “Volkswagen LT”, із сполученням Ланчин – Коломия.

20 серпня 2024 року Коломийський суд розглянув справу щодо водія автобуса “Еталон”, уродженця с.Великий Ключів, який порушив ПДР, що заподіяло смерть однієї потерпілої та тілесні ушкодження середньої тяжкості 9-м потерпілим.

У суді водій свою провину визнав повністю та пояснив, що тоді у салоні автобуса хтось крикнув, він відволікся на це та спричинив ДТП. В його автобусі постраждав один пасажир, який отримав легкі тілесні ушкодження. В іншому автобусі було багато потерпілих, серед яких одна жінка загинула. Також він розповів, що ходив в лікарню до деяких потерпілих та передавав їм гроші на лікування. Суми, за словами обвинуваченого, люди називали самі, після отримання грошей вони давали йому розписки. Згідно з розписками, обвинувачений виплатив потерпілим понад 100 тис. грн і кілька з них заявили, що не мають до нього претензій.

Чоловік загиблої пасажирки та двоє потерпілих заявили цивільні позови до водія «Еталона».

В судовому засіданні обвинувачений звернувся до присутніх потерпілих та просив вибачення, бо винуватий в ДТП. Щиро розкаявся у вчиненому, висловлював жаль з приводу як події ДТП так і наслідків, вважає, що ДТП сталося через його неуважність. Просив суд суворо його не карати.

Суд визнав водія винним у вчинення ДТП, призначив йому 4 роки ув’язнення та на 3 роки позбавив права керувати транспортними засобами. Відтак суд звільнив його від тюремного ув’язнення з іспитовим терміном у 3 роки.

Щодо цивільних позовів, то чоловік загиблої у ДТП відсудив 397 тис. грн у страхової компанії та ще 220 тис. грн у «Коломийського АТП», де працевлаштований обвинувачений. Один з потерпілих відсудив витрати на лікування, моральну шкоду та матеріальну компенсацію через пошкодження мікроавтобуса Volkswagen LT35 на загальну суму 460 тис. грн. Третій позивач відсудив понад 200 тис. грн у страхової компанії та АТП. Вирок можна оскаржити.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору