Інформатор Коломия

ІСТОРІЇ ГЕРОЇВ

Косівщина попрощається із загиблим воїном Ярославом Коренюком

Косівщина попрощається із загиблим воїном Ярославом Коренюком

На війні загинув Ярослав Коренюк із села Кобаки Рожнівської громади. Сьогодні, 30 серпня, скорботний кортеж з тілом воїна прибуде до Косова, а звідти відправиться до рідного села Героя.

Із сумом сповіщає Інформатор.

Як розповіла завідувачка сектору молоді, спорту, культури та туризму Рожнівської сільської ради Христина Гольовська у коментарі Суспільному, Ярослав Коренюк народився 5 вересня 1981 року. Чоловік жив у селі Кобаки Косівського району. Він служив у 8 батальйоні 10 окремої гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

З лютого 2023 року боєць вважався зниклим безвісти. За допомогою ДНК вдалося розпізнати тіло полеглого воїна. Ярослав Коренюк загинув 1 лютого 2023 року під час бойового завдання у селі Білогорівка Донецької області. Він поліг від кульового поранення.

Сьогодні о 15:00 тіло Героя Коренюка Ярослава прибуде на майдан Незалежності м. Косів, де відбудеться прощання та коротка панахида. Далі похоронний кортеж рухатиметься за маршрутом Косів–Кобаки через Рожнів.

Похорон полеглого Героя розпочнеться 31 серпня о 15:00 в с. Кобаки, вул. Головна, 103 (угіддя Коренюків).

Мешканців косівського краю просять віддати шану загиблому Ярославу, зустріти Героя з квітами і запаленими свічками та сформувати живий ланцюг.

Висловлюємо співчуття рідним, близьким, побратимам та всім, хто знав захисника. Вічна пам’ять Герою…

Нагору