Коломия До сайту

Перший у Коломиї велозаїзд “Їду за воїна – шаную памʼять”. ФОТО

Сьогодні, 31 серпня, у Коломиї вперше провели велозаїзд “Їду за воїна, шаную памʼять”, покликаний віддати данину пам’яті полеглим Героям. Велопробіг відбувся в рамках відкриття проєкту “Роверове Покуття”, який об’єднує 4 громади Прикарпаття. До події долучились десятки велосипедистів, навіть малюки.

Інформатор Коломия розповідає та показує, як це було.

В останній день літа біля Народного дому зібралося десятки велосипедистів – діти, підлітки, дорослі. Присутні вшанували пам’ять наших захисників хвилиною мовчання та виконали Державний Гімн України.

Далі відбулося урочисте відкриття нового веломаршруту “Роверове Покуття”, який об’єднує Коломийську, Ланчинську, Нижньовербізьку та Печеніжинську громади та має на меті покращити в них туристичну інфраструктуру. До заходу долучилися очільники цих громад, які, власне, також взяли участь у велозаїзді.

Перед початком велопробігу також організували перегони для найменших велосипедистів. Після цього учасники велозаїзду вирушили від Народного дому через Корнич та Грушів до гори Юріїв (Трикутник). Як зазначаються організатори, це не просто велоподорож – це можливість зробити свій внесок у нашу спільну перемогу та вшанувати пам’ять загиблих Героїв.

      

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com