Коломия До сайту

У Спасі віддадуть останню шану воїну Степану Сенчуку, поховають Героя в Пістині

Жорстока війна продовжує забирати життя молодих українських захисників… На фронті загинув 28-річний Степан Сенчук. Воїн був родом із села Пістинь Косівської громади, а другим домом для нього стало с. Спас Нижньовербізької громади. Сьогодні полеглого Героя зустрічатимуть в цих громадах. 

Інформатор щиро співчуває всім рідним, близьким, побратимам Степана, усім, хто знав його.

Солдат Сенчук Степан Васильович народився 3 грудня 1995 року у селі Пістинь Косівської громади. Проживав із сім’єю у селі Спас Нижньовербізької громади. Молодий воїн під час повномасштабної війни хоробро боровся за українську незалежність. У квітні 2024 року головнокомандувач Збройних сил України нагородив бійця відзнакою “Золотий хрест”.

Він віддано захищав Батьківщину і віддав за неї найдорожче – своє життя. Під час виконання бойового завдання 28 серпня 2024 року Степан загинув.

“Молодий чоловік, якому б ще жити та виховувати своїх дітей, загинув захищаючи нашу землю від загарбників. Патріот з великим серцем і світлим поглядом на життя. З перших днів ворожого вторгнення, не задумуючись, вступив до лав ЗСУ та до останнього подиху захищав наш з вами спокій. Ще в квітні цього року був нагороджений «Золотим хрестом» за бойові заслуги, але через свою скромність ніколи цим не хизувався. Степане, ти приклад для багатьох поколінь!”, – пишуть на сторінці “Пістинь Діалог”.

Сьогодні, 31 серпня, о 12:00 в Косові на майдані Незалежності зустрінуть полеглого Воїна.

Близько 14:00 скорботний кортеж з тілом Героя прибуде у с. Спас через Великий Ключів – Нижній Вербіж, для прощання.

Степан за своїм бажанням буде похований у с. Пістинь Косівської громади, йдеться на сторінці Нижньовербізької сільської ради.

Громади просять вийти та гідно зустріти тіло нашого Героя!