Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Яремче працівники ТЦК і поліції затримали водія туристичного автобуса просто на маршруті

В Яремче працівники ТЦК і поліції затримали водія туристичного автобуса просто на маршруті

Вчора, 30 серпня, в місті Яремче працівники ТЦК та правоохоронці затримали водія автобуса, який віз 50 людей з Полтавщини. За словами юриста їхні дії безпідставні. 

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на Суспільне.

Як повідомляє одна із пасажирок туристичного автобуса, працівники поліції і ТЦК затримали водія 30 серпня близько 08:20.

“Водій зупинився неподалік заправки. Поки люди відійшли поїсти, у туалет, під’їхала поліція разом із працівниками Надвірнянського районного ТЦК. Водія із документами, ключами від автобуса та грошима на пальне посадили в автомобіль та забрали. Усі люди залишились на вулиці. Виїзд у Полтаву мав бути завтра вранці. Із водієм їхав його 14-річний син, який залишився зараз один, бо тата забрали. Дитина намагалась додзвонитись до батька, він йому тільки сказав, що він у Франківську в лікарні проходить ВЛК”, — розповіла Суспільному пасажирка Юлія.

За словами юриста Дмитра Моргуна поліція й ТЦК не мали достатньо підстав, щоб забирати водія з його робочого місця. Адже, таким чином перевищують свої службові повноваження та порушують конституційне право на виконання трудових обов’язків. Тепер справу можна кваліфікувати за за статтями 146 та 365 Кримінального кодексу України — незаконне позбавлення волі та перевищення влади або службових повноважень.

Всіх пасажирів автобуса згодом пересадили на місцевий транспортний засіб. А водія, за словами його колеги, відвезли в Івано-Франківськ для проходження військово-лікарської комісії.

Пресофіцер Івано-Франківського ТЦК та СП Дмитро Бойканюк коментувати цю ситуацію відмовився.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору