Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

60-ий перший дзвоник: У Коломийському ліцеї №2 пройшла ювілейна урочиста лінійка

60-ий перший дзвоник: У Коломийському ліцеї №2 пройшла ювілейна урочиста лінійка

Сьогодні у всіх школах Коломиї розпочався новий навчальний рік. Але для Коломийського ліцею №2 цьогорічне свято Першого дзвоника особливе. Рівно 60 років тому ця школа вперше відчинила свої двері для учнів.

Інформатор завітав на урочисту ювілейну лінійку в ліцеї №2 та ділиться світлинами.

1 вересня 1964 року новозбудована школа по вул. Лисенка у Коломиї вперше урочисто і гостинно відчинила свої двері. Тоді вона називалася Коломийська політехнічна школа. Згодом її перейменували на Коломийську  загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №2, а з 21 лютого 2019 року – це Коломийський ліцей №2.

З перших днів школа налічувала 760 учнів, а коли в 1970-80 роках навчання проводилось у дві зміни, то тоді кількість учнів сягала 1400. Випускники ліцею №2 стали відомими письменниками, художниками, музикантами, спортсменами, кіноакторами. Двоє колишніх учнів поклали життя за незалежність та свободу нашої України. Меморіальні дошки полеглим Героям Володимиру Барчуку та Андрію Ткаченку встановлені при вході в навчальний заклад.

Цьогоріч за шкільні парти у Коломийському ліцеї №2 сяде понад 600 дітей.

Сьогодні на урочисту 60-ту ювілейну лінійку завітали учні, батьки, вчителі, а також випускники. Віршами та піснями вітали із ювілеєм рідну школу. У велику і дружню шкільну родину приймали нових учнів, які цьогоріч стали першокласниками. Подвір’ям ліцею пролунав традиційний перший дзвоник, який покликав школярів на перший у цьому навчальному році урок.

Ділимося кадрами із урочистої ювілейної лінійки в Коломийському ліцеї №2:

 

        Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору