Коломия До сайту

Свято Першого дзвоника: як коломийські учні розпочали навчальний рік

Зранку подвір’я коломийських шкіл наповнились барвами осінніх квітів, дитячим сміхом та хвилюванням. Учні, вчителі та батьки зібралися разом, щоб відзначити початок нового навчального року, з молитвами за мир.

Інформатор Коломия ділиться фотографіями з урочистостей до Дня знань зі шкіл міста.

Розпочали урочистості з нагоди початку навчального року виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання за загиблими Героями. Наприклад, в філії № 10 Коломийського ліцею № 9 для першокласників також провели декілька ігор, зокрема хімічні експерименти, які дуже зацікавили дітлахів. Відбулися і виступи учнів школи, які підготували творчі номери, наповнивши свято особливою атмосферою. Священнослужителі, вчителі, батьки та учні разом помолились за перемогу України та вдалий навчальний рік.

Реальність сьогодні така, що діти дарують квіти, вже не тільки вчителям, але й військовим, які боронять наші землі і вдень, і вночі.

Інформатор також завітав на свято Першого дзвоника й у Вище професійне училище №14 та Коломийський ліцей №1 імені Василя Стефаника.

За статистикою управління освіти Коломийської міської ради цього року 8966 учнів підуть до школи, з них 700 дітей вперше сядуть за шкільні парти. 1854 діток повернуться в заклади позашкільної освіти.

Протягом 2024/2025 навчального року на території Коломийської громади будуть працювати 5 опорних закладів, 3 ліцеї, 11 філій, 2 приватні школи, 13 закладів дошкільної освіти, 7 дошкільних підрозділів та центр позашкільної освіти.

Незабуваймо, що всі освітні заклади в Україні змогли розпочати навчання завдяки невтомній боротьбі наших Захисників та Захисниць.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com