Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Україні поширюється нова шахрайська схема, пов’язана з полоненими та зниклими безвісти Героями

Аферисти видають себе за волонтерів, представників державних структур чи, навіть, жителів росії й обіцяють рідним військовополонених чи зниклих безвісти надати цінну інформацію в обмін на гроші.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Косівську районну військову адміністрацію.

За словами Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, шахраї майстерно граючи на емоціях, обіцяючи звільнення, важливу інформацію чи навіть організацію дзвінка з рідними.

А все, аби вибити з жертви гроші – нібито «плату» за свої «послуги».

Тож, важливо завжди перевіряти джерела інформації. Ніколи не передавайте особисті дані незнайомцям та не розкривайте конфіденційну інформацію у соцмережах, навіть у приватних повідомленнях, особливо у пропозиціях, пов’язаних із «визволенням» чи «допомогою» за гроші.

Пам’ятайте: офіційні державні органи та волонтерські організації ніколи не беруть грошей за допомогу або надання інформації. Якщо вам надійшли підозрілі пропозиції «допомоги» за винагороду, не зволікайте – звертайтеся до Координаційного штабу, Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ, і негайно повідомляйте кіберполіцію.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору