Інформатор Коломия

ГРОШІ

Керівника медзакладу в Ланчині, який виписував собі премії, покарали штрафом

Керівника медзакладу в Ланчині, який виписував собі премії, покарали штрафом

Наприкінці серпня Надвірнянський районний суд розглядав справу щодо директора Центру первинної медико-санітарної допомоги Ланчинської селищної ради, який вчинив адмінправопорушення пов’язані із корупцією. Він протягом року кілька разів самостійно призначав собі премії.

Детальніше ділиться Інформатор Коломия.

Директора КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги Ланчинської селищної ради” судили за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Як йдеться в постанові, будучи директором даного медзакладу, чоловік регулярно виписував собі премії, не повідомивши  Ланчинську селищну раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів. Керівник  встановив собі особисто такі премії:

  • 6 червня 2023 року – 2000 гривень з нагоди Дня медичного працівника
  • 23 червня 2023 року – 2400 гривень
  • 18 грудня 2023 року – 1500 гривень
  • 24 червня 2024 року – 5400 гривень

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Пояснив, що з квітня 2022 року працює на посаді головного лікаря КНП “ЦПМСД Ланчинської селищної ради” та за суміщенням посад виконує роботу сімейного лікаря зазначеного закладу. Заявив, що його преміювання як головного лікаря здійснює Ланчинська селищна рада. Разом з тим, його преміювання як лікаря за сумісництвом та інших працівників здійснюється на підставі його наказів як головного лікаря “первинки”.

Додав, що не погоджується з тим, що суми премій він встановив собі сам, оскільки для преміювання працівників цього медзакладу щороку створюється комісія.

“Зазначив, що не мав достатнього досвіду керівної посади, на час його призначення були відсутні відповідні роз’яснення про конфлікт інтересів. За час його роботи він має багато грамот і подяк”, – йдеться у постанові.

Обвинувачений просив звільнити його від адмінвідповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення.

Однак Надвірнянський районний суд постановив визнати чоловіка винуватим у вчиненні адмінправопорушень та оштрафувати його на суму 3 400 гривень. Також він має сплатити й 605 гривень судового збору.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору