Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У волейбольному турнірі пам’яті Ігоря Суботяка перемогу виборола команда “Едельвейс”

У волейбольному турнірі до Дня захисників перемогу виборола команда "Едельвейс"

В суботу, 31 серпня, в селі Жуків Обертинської ТГ проходили змагання з волейболу в пам’ять про Ігоря Суботяка з нагоди Дня пам’яті загиблих захисників України. Перемогу здобула команда з Коломиї. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на Коломия Спортивна.

У турнірі взяло участь 6 команд. За результатами запеклої боротьби на спортивному майданчику переможцями стала команда “Едельвейс” 10 окремої гірсько-штурмової бригади, яка представляла Коломийську міську громаду.

Ігор Суботяк народився 29 серпня 1975 року в селі Жуків Тлумацького району.

З 1982 по 1991 рр. навчався у жуківській школі, також закінчив музичну школу в Обертині по класу кларнету. Згодом здобув кваліфікацію у Коломийському профтехучилищі № 14. Наприкінці грудня 1994 року розпочав службу в армії у Запоріжжі. Повернувся навесні 1996 року. Того ж року одружився з Галиною, з якою прожили разом майже 27 років. У сім’ї народилося двоє дітей: донечка Богдана та синочок Денис.

Багато років працював будівельником у різних містах України, а найдовше – в Одесі. Це місто Ігор любив усім серцем. 2016 року поїхав працювати у Фінляндію, в місто Гельсінкі. Ігор Суботяк був веселою компанійською та творчою людиною, грав на кларнеті, гітарі, фортепіано. У 40 років здійснив свою мрію – навчився грати на бандурі. Мав неймовірний голос, у Фінляндії був актором українського театру.

Служив у Івано-Франківському зональному відділі військової служби правопорядку на посаді головного сержанта роти. Мав звання старшого сержанта.

Загинув внаслідок ракетної атаки 7 серпня 2023 року в місті Покровськ Донецької області. 11 серпня загиблого Героя коломияни провели скорботною ходою від Церкви священномученика Йосафата до Церкви Архистратига Михаїла. Поховали воїна у селі Жуків Обертинської громади.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору