Інформатор Коломия

ГРОШІ

Як подолати страх співбесіди: практичні поради

Як подолати страх співбесіди: практичні поради

Страх перед співбесідою може стати серйозною перепоною на шляху до омріяної роботи. За даними опитування, близько 93% кандидатів відчувають тривогу під час пошуку роботи, і саме співбесіда є найбільшим джерелом цього стресу. 

Інформатор Коломия розповість як подолати страх та знизити рівень хвилювання під час співбесіди.

Як зазначає кар’єрна консультантка Анастасія Баганець подолати страх співбесіди, щоб вона не викликала у вас стрес цілком реально. Спочатку варто поставити собі зустрічне питання, відповідь на яке вирішить половину проблеми: «Що саме мене лякає?».

Найпоширенішими відповідями є: “Я не зможу правильно відповісти на питання” або “Раптом я не виправдаю очікувань?” тощо.

Наприклад, якщо у вас страх, що ви не впевнені у власних силах та знаннях, то перегляньте 7-10 вакансій за вашим напрямом і виділіть ключові для них вимоги. Далі проаналізуйте, в яких необхідних навичках ви не впевнені та додатково про них прочитайте.

Але варто пам’ятати, що ви не маєте відповідати вакансії на всі 100%. Адже, якщо підходите хоча б на 70%, то решту 30% будуть вашою зоною розвитку в компанії.

Ще одним неприємним моментом при проходженні співбесіди є хвилювання. Щоб мінімізувати це почуття, поставте біля себе стакан води. У момент коли сильно хвилюєтесь зробіть ковток, адже під час пиття води ви відволікаєтесь, таким чином вповільнюючи своє дихання та серцебиття.

Ще одною дієвою методикою для зниження хвилювання є дихальна практика “квадрат”. Схема практики наступна: робите повільний вдих за 4 секунди, затримуєте дихання на 4 секунди, повільно видихаєте за 4 секунди та знову затримуєте дихання на 4 секунди. Принаймні 5 хвилин практики допоможуть вам заспокоїтись.

Також важливо підготувати в нотатках свою самопрезентацію, а перед інтерв’ю освіжити в пам’яті, щоб відчувати себе впевненіше.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору