Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Космачі кілька годин гасили величезну лісову пожежу

огонь охопив 1,5 гектара лісу

3 вересня виникла масштабна пожежа на території Космацького лісництва на Косівщині. Вогонь охопив 1,5 гектара лісу у селищі Космач.

Повідомляє Інформатор Коломия за даними ДСНС області.

Про пожежу на території лісового масиву Космацького лісництва в селі Космач рятувальникам стало відомо вчора о 16:21. Горіли чагарники та лісова підстилка на площі 1,5 га.

Рятували ліс від вогню пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС та добровольці місцевих пожежних команд села Космач та Прокурава, та навіть працівники лісового господарства та місцеве населення. Також на місці події працювала мобільно-оперативна група ГУ ДСНС в області, рятувальники здійснювали аеророзвідку даної пожежі з допомогою БПЛА.

Їм знадобилося понад 2 години для ліквідації даної пожежі.

З початку року на Прикарпатті зареєстровано вже 4 лісові пожежі, загальна площа яких — 4,2 га.

Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки, які допоможуть запобігти виникненню пожеж в екосистемах та зберегти довкілля.

Працівники ДСНС наголошують про заборону відвідування лісового масиву під час пожежонебезпечного періоду, а також наголошують про заборону випалювання сухої рослинності та нагадують про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог законодавства.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору