Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Спіймали у полі: Юнаки з Франківщини стали провідниками для втікачів за кордон

Спіймали у полі: Юнаки з Франківщини стали провідниками для втікачів за кордон

18-ти та 19-річний прикарпатці допомагали трьом чоловікам призовного віку потрапити з України в Румунію. Їх всіх спіймали, коли вони рухались польовою дорогою недалеко від кордону на Буковині. Тепер молодим організаторам незаконного бізнесу з Прикарпаття загрожує до 9 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Деталі публікує Інформатор Коломия від поліції Чернівецької області.

15 серпня цього року прикордонники разом із поліцейськими на польовій дорозі в межах с. Тарасівці Чернівецького району викрили 18-ти та 19-річного жителів Івано-Франківської області, які сприяли у незаконному переправленні трьох чоловіків призивного віку до сусідньої держави.

З’ясувалося, що двоє прикарпатців, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, підшукали чоловіків віком 23, 27 і 37 років, які мали намір незаконно перетнути держрубіж.

Напередодні переправлення організатори зустріли чоловіків у Новоселиці, зняли їм готель на добу та надали роз’яснення як перейти через кордон поза пунктом пропуску. Після «успішно проведеної угоди» фігуранти мали отримати фінансову винагороду від 7 до 9 тисяч доларів США.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно чоловіків до суду.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору