Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Кінні прогулянки як терапія від війни: ГО “Сила громади” організувала цінне дозвілля для сімей захисників

Кінні прогулянки як терапія від війни: ГО "Сила громади" організувала цінне дозвілля для сімей захисників

Серед всього, з чим українцям доводиться стикатися у часі війни, так бракує радості… Але саме такі моменти невеличкої напівдитячої втіхи тримають нас на плаву. Аби підбадьорити наших захисників та їхніх рідних ГО “Сила громади” запропонувала їм кілька поїздок на іпотерапію. Неподалік Івано-Франківська у тихому селі Павлівка в оточенні коней, кіз, поні, кріликів, голубів і навіть одного цілком потішного віслюка було затишно і спокійно. Верхова їзда, свіже повітря стали панацеєю для реабілітації та короткочасних канікул від стресу.

Інформатор Коломиї розповість більше про це.

Проєкт “Пліч-о-пліч” від ГО “Сила громади” для психологічної підтримки ветеранів, їхніх рідних, членів родин загиблих чи зниклих безвісти захисників та захисниць України. А кінна їзда є частиною загальної програми психологічного розвантаження.

Нагадаємо, в рамках проєкту “Пліч-о-пліч” на Коломийщині від травня 2024 року також діє індивідуальна психологічна підтримка, групова терапія, просвітницькі заходи.

До теми: Небажані питання учаснику бойових дій | програма “Моя тиха гавань”

Що ж до іпотерапії, то таких поїздок для захисників і їхніх рідних уже було дві: у червні та у серпні. Загалом 27 людей, серед яких 8 дітей військовослужбовців та ветеранів, побували у мальовничій Павлівці на кінних прогулянках, у своєму колі українців, з якими справді є про що поговорити і про що помовчати. Проєкт забезпечив фінансування доїзду, прогулянки на конях і поні, спільний обід і повернення додому.

“Більше не буде радості… Така фраза вертілась у моїй голові від світанку 24 лютого 2022 року, – розповідає учасниця поїздки на кінну прогулянку Наталія. – Та виявилось, без радості довго не протягнеш. Вчитися бачити красу заходу сонця, тішитися співу птахів ранньої весни, підбадьорювати дитину, розтягувати губи у таку-сяку посмішку – складна наука в умовах такої дикої війни. І ось такі поїздки в гурті тих, хто також гостро відчуває подих і наслідки війни , – це дуже цінно. Тварини, птахи, природа, купа тиші справді підліковують душевні рани. Дякуємо хлопцям і дівчатам із громадської організації “Сила громади” за таку ініціативу. Сподіваємось, після цього проєкту будуть інші, адже психологічна підтримка наших воїнів, їхніх найближчих, а особливо тих, хто проживає втрату рідної людини на війні, – це необхідна робота. Вона має бути системною, постійною і справді якісною”.

Проєкт “Пліч-о-пліч” реалізується ГО «Сила Громади» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках спільної ініціативи «Європейське Відродження України».

Зміст публікації представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору