Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті судитимуть учасників злочинної групи, які виготовляли та збували психотропи

У Івано-Франківську пройде суд над організатором та трьома його спільниками, які займалися оптовим виробництвом психотропних наркотиків на Прикарпатті.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на поліцію області.

Досудове розслідування щодо чотирьох осіб, які входили до організованої злочинної групи спрямовано слідчими до суду, всі вони є мешканцями Калуша та Івано-Франківська.

Їх звинувачують у кримінальних провадженнях за незаконне зберігання та виробництво наркотиків, а також за організацію або утримання місць для незаконного виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинених групою осіб.

Як повідомляє поліція, організував нарковиробництво 35-річний чоловік, раніше судимий за наркозлочини, а виготовляв амфетамін його співорганізатор – 26-річний лаборант. Решта фігурантів виготовляли прекурсори та фасували психотропні речовини для подальшого збуту. Своє виробництво підозрювані охороняли за допомогою квадрокоптерів із системою відеоспостереження.

Розповсюджували виготовлені наркотики через так звані мастерклади – закладки в особливо великих розмірах. Щомісяця фігуранти виробляли та збували понад 20 кілограмів психотропних речовин.

Правоохоронці в Івано-Франківській області ліквідували дві нарколабораторії та провели понад 35 обшуків за місцями проживання, в транспортних засобах та гаражних приміщеннях.

Всього вдалося вилучити п’ять кілограмів амфетаміну, комп’ютерну техніку, банківські картки, 300 тисяч гривень, обладнання для виробництва та фасування заборонених речовин, п’ять транспортних засобів.

За клопотанням слідчих судом накладено арешти на майно підозрюваних, з метою забезпечення, збереження речових доказів та можливої конфіскації майна на суму майже 11 мільйонів гривень.

Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору