Коломия До сайту

Прикарпатець відсидить 10 років за ґратами за спробу вчинення замаху на суддю

Верховний Суд України без змін залишив вирок мешканцю Прикарпаття, якому присудили 10 років позбавлення волі за вчинення замаху на життя судді. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на Судово-юридичну газету.

В суді прокурори довели, що чоловік разом з невстановленою особою прикріпили гранату перед гаражними воротами за місцем проживання судді так, щоб при їх відкритті спричинити вибух. Проте, вибуховий пристрій не спрацював. Спеціалісти вибухотехнічної служби знешкодили небезпечний предмет.

Засуджений у касаційній скарзі зазначав, що у судовій справі не доведено наявність у його діях умислу на вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 376, ч. 1 ст. 377 КК України.

Чоловік у приміщенні місцевого суду вчинив погрозу вбивством щодо судді цього судового процесу через його діяльність, яка пов’язана із здійсненням правосуддя – розглядом скарги, де він був потерпілим. Більше того, засуджений намагався перешкоджати виконанню ним службових обов’язків, втручаючись в діяльність судді.

Беручи до уваги заяву судді до поліції, а також повідомлення Вищій раді правосуддя про втручання в його діяльність щодо здійснення правосуддя місцевий суд зробив висновок, що засуджений повністю усвідомлював свої погрози фізичною розправою на адресу судді.

Під час судового засідання чоловік поводився агресивно, образливо висловлювався та погрожував застосувати бойову гранату в приміщенні суду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.