Діти – наші найбільші критики. Плануючи, що покласти школяреві із собою в навчальний заклад треба обов’язково врахувати смакові вподобання чада, а ще меню має бути зручним для споживання та різноманітним як для дітей, так і для дорослих.
Інформатор Коломия ділиться рецептами простих страв, які ви в ланчбоксі можете доповнити свіжими овочами, фруктами чи снеками.
Млинець з куркою, що готується як дерун
Інгредієнти:
- Куряче філе 1 шт.
- Яйце куряче, велике 2 шт.
- Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
- Картопля 5 шт.
- Петрушка, пучок за смаком
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
- Олія за смаком
Приготування: Натріть заморожене куряче філе на крупній терці. Натріть цибулю та картоплю на крупній тертушці. Петрушку дрібно наріжте. Змішайте в мисці курку, картоплю, цибулю та петрушку. Додайте спеції та добре перемішайте. Розігрійте олію в сковороді, викладіть готовий фарш та підсмажте протягом 15 хвилин до золотистої скоринки з обох боків.
Круасани-бутерброди
Інгредієнти:
- м’ясна складова на вибір
- 1 огірок
- 2 круасани
- 1 томат
- 1 синя цибулина
- 2 гілочки петрушки
- 2 ст. л. густого білого йогурту
- 4 листочки салату
- 4 ч. л. гірчиці в зернах
Приготування: Візьміть два круасани та обережно розріжте їх посередині, але розрізайте не до кінця. Помийте та висушіть овочі та зелень. В окремій мисці змішайте 2 ст.л. йогурту з мілко нашаткованою петрушкою та змастіть круасани всередині. Наріже огірок тонкими подовгими кружальцями, томат скибками. Цибулю почистьте та наріжте тонкими півкільцями. Покладіть всередину круасану по два листки салату. Викладіть нарізані огірки, зверху покладіть скибки томатів та кружальця цибулі, м’ясо чи ковбасу. За бажанням, додайте зверху по 2 ч.л. гірчиці та посоліть до смаку.
ЧЕБУРЕК З ЛАВАША
Інгредієнти:
- 1 велика цибулина (приблизно 100 г)
- 500 г яловичого фаршу
- 80 мл холодної води
- ½ ч. л. зіри
- ½ ч. л. солі
- перець до смаку
- 5 листів лаваша
- 1 яйце
- 300 мл рафінованої олії для смаження
Приготування: 1 цибулину наріжте дуже дрібними кубиками. Додайте до 500 г фаршу ½ ч. л. солі, ½ ч. л. зіри, 80 мл холодної води, перець до смаку та подрібнену цибулю. Ретельно перемішайте. На одну половину лаваша викладіть фарш, приблизно 100 г на один чебурек, залишаючи приблизно 1 см від краю. 1 яйце збийте вінчиком чи виделкою та змажте ним краї чебурека. Накрийте начинку другою половиною лаваша, міцно притиснувши краї, щоб не розчепилися. На сковорідку налийте 300 мл олії, розігрійте та смажте чебурек на середньому вогні по 1,5 хв з кожного боку. Готові чебуреки викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Інгредієнти:
- лаваш – 3 листи
- твердий сир – 100 г
- кисломолочний сир – 150 г
- зелена цибуля, петрушка,
- помідор – 1 шт.
- майонез або натуральний йогурт.
Приготування: Лаваш змащуємо майонезом або натуральним йогуртом, розподіляємо твердий сир, натертий на тертці, зверху кисломолочний сир, порізану зелену цибулю, зелень, кубики помідора. Загортаємо в рулет, за бажанням розрізаємо на частини. Обсмажуємо на сухій сковороді без олії до рум’яної скоринки.
БІЛКОВІ МАФІНИ З КУРКОЮ
Інгредієнти:
- 200 г курячого філе;
- 1 яйце;
- 3 ст.лож. вівсяних висівок;
- 100 г м’якого сиру;
- 10 г твердого сиру;
- 1 зубчик часнику;
- сіль, зелень, спеції.
Приготування: Білки збийте з м’яким сиром, додавши сіль, приправи, подрібнений часник, будь-яку зелень. Викладайте фарш у підготовлені формочки. Можна брати будь-які – силіконові, паперові, металеві. В середині кожної порції зробіть заглиблення з бортиками та викладіть сирну начинку. Поставте в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів. Після цього на кожен кекс покладіть шматочок твердого сиру або ж натріть його на тертушці й посипте зверху. Відправте ще на 10 хвилин до духової шафи, виставивши верхній обігрів. Готово – можна ласувати!
Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook, Telegram, Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.