Коломия До сайту

Фільми вихідного дня: історії відомих людей

У свій час ці персони залишили слід в історії, яким зараз захоплюється людство. Реальне життя видатних особистостей у фільмах – це завжди про те, чим жив, надихався і творив той чи інший персонаж в історії.

Інформатор Коломия ділиться добіркою фільмів про цікавих та інколи неоднозначних персон в історії.

Теорія всього (2014 ‧ Романтика/Драма)

Стівен Хокінг познайомився з Джейн Вайлд під час навчання в університеті. Їхні стосунки розвивалися стрімко: своєрідний і привабливий молодий фізик зачарував дівчину своїм підходом до життя і численними теоріями, поки що не знайшли підтвердження. Коли вони ще не були одружені, у Стівена стали з’являтися симптоми бокового аміотрофічного склерозу. Лікарі давали невтішні прогнози, залишаючи пацієнтові пару років на цьому світі. Але молоді люди все одно утворили сім’ю і вирішили не здаватися без бою. Далі була щоденна боротьба.

Темні часи (2017 ‧ Воєнний/Трилер)

Події розгортаються у 1940 році. Сер Вінстон Черчилль міняє на посту прем’єр-міністра Британії Невіла Чемберлена. Британська імперія знаходиться в скрутному становищі. Німеччина громить французькі війська й оточує в Дюнкерку британський експедиційний корпус, присланий на підмогу союзникам. Якщо війська на континенті будуть розбиті, Британію нікому буде захищати від нацистського вторгнення. США дотримуються нейтралітету. Міністр закордонних справ Галіфакс наполягає, що потрібно вести переговори про мир і йти на великі поступки, щоб зберегти незалежність країни. Однак Черчилль впевнений, що Гітлеру не можна довіряти. Тому він наказує за всяку ціну вивезти з Дюнкерка якомога більше солдатів і болісно думає над одним з найважливіших рішень в історії Британії: «Домовлятися чи битись до останнього солдата»…

Боб Марлі: Одне кохання 2024

У 1976 році талановитий співак Боб Марлі живе на Ямайці, де стрімке зростання насильства та рівня злочинності серйозно впливає на сімейне життя з його дружиною Ритою та їхніми дітьми. Готуючись до важливого концерту, покликаного поєднати націю, Боб ледь не стає жертвою вбивства, а Рита отримує тяжке поранення. Згодом співак збирається покинути Ямайку і переїхати до Лондона, щоб возз’єднатися з музичним колективом «The Wailers». Познайомившись з європейським способом життя, Боб приділяє весь вільний час музиці й починає набувати популярності.

Я, Тоня 2017

Сувора мати поставила свою дочку Тоню на ковзани з раннього дитинства – таким чином вона вирішила зробити з неї людину і в наступні роки з наміченого шляху не звертала, виснажуючи дівчинку нескінченними тренуваннями. Це дало свої плоди – Тоня стала однією з кращих фігуристок Америки та… зненавиділа матір. У якийсь момент дівчина зустріла підприємливого хлопця на ім’я Джефф, за якого вийшла заміж, але їх шлюб виявився схожий нескінченний землетрус. Вишенькою на торті їх відносин став спортивний скандал: Джефф найняв громилу, який перебив залізним прутом ногу талановитої конкурентки Тоні…

Я, Побєда і Берлін

За сюжетом фільму та однойменної повісті, музикант-початківець Кузьма за три дні до запланованого концерту вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Її музикант хоче обміняти на шестисотий «Мерседес» у відомого колекціонера.

Елвіс 2022 

Шлях всесвітньо відомого співака проходить через найскладніші життєві випробування та труднощі. Артиста нерідко підтримують близькі та друзі. Але є людина, яка знаходиться близько двадцять чотири на сім. Це менеджер, який переживає з артистами перші невдачі, що підбурює ні за яких обставин не здаватися, а рухатися далі, що поділяє успіх, славу і, звичайно, гонорари. Ось тільки їхні взаємини зі своїми підопічними не завжди райдужні та теплі. У центрі уваги фільму «Елвіс» опиняється історія життя співака та музики, яка висвітлюється через призму дуже складних стосунків співака та Тома Паркера – його менеджера. Їхній контракт довжиною в двадцять років був підписаний на початку кар’єри Преслі.

Оппенгеймер 2023 ‧ Трилер/Історичний фільм

Історія життя Роберта Оппенгеймера — фізика теоретика і професора Каліфорнійського університету в Берклі, який став однією з найзначніших постатей наукового світу XX століття. У роки Другої світової війни він керував “Манхеттенським проектом”. Під його безпосереднім керівництвом було створено атомні заряди, які стали основою перших атомних бомб. Винахід цієї зброї назавжди змінив історію людства.

Ескобар 2017

За сюжетом, на початку 1980-х популярна колумбійська телеведуча Вірхінія Вальєхо знайомиться з наркоторговцем Ескобаром. Злочинець вражає журналістку тим, що витрачає власні кошти на розчищення нетрів і будівництво будинків для бідняків. Незабаром вони стають коханцями, і Вальєхо зблизька спостерігає за тим, як Ескобар створює наркокартель, намагається підім’яти під себе владу в Колумбії і хвацько бореться з місцевими військовими та їхніми американськими радниками…

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com