Коломия До сайту

Коломийщина у вогні: майже 20 пожеж сухої трави спалахнули в районі за добу

Численна кількість пожеж виникла на Коломийщині 9 вересня через спалювання сухої рослинності. Наймасштабніша з них сталася у Городенківській громаді. А в П’ядицькій ТГ вогонь перекинувся на гараж і господарські споруди. 

Деталями ділиться Інформатор.

В ДСНС Прикарпаття повідомили, що протягом 9 вересня було залучено 250 вогнеборців для ліквідації 79 пожеж в екосистемах області. Відтак прикарпатці спалили сухостою на площі близько 4 га. Як зазначається, кількість пожеж сухої рослинності минулої доби втричі більша, ніж за попередні дні.

Зокрема у Коломиї гасили 4 пожежі сухої трави:

Суха трава та чагарники горіли в Городенківській ТГ:

У селі П’ядики палало 300 м² сухостою. Вогонь також знищив гараж, дрова та дві дерев’яні споруди.

Ще дві чималі пожежі сухої трави сталися в Печеніжинській громаді: у селі Марківка згоріло 0,5 га, а в с. Кіданч – 700 м².

У Гвіздецькій ТТ ліквідували наступні займання сухої рослинності:

Горіло й в Заболотівській ТГ:

У селі Черемхів Коршівської громади пожежа сухої трави охопила 700 м² землі, а в с. Назірна Підгайчиківської ТГ – 150 м². Крім того в Ценяві стався спалах соняшнику в бункері комбайна.

Невеличка пожежа сухостою площею 50 м² виникла в с. Скопівка Отинійської громади. В селі Мишин Нижньовербізької ТГ займання на площі 30 м² ліквідували до прибуття вогнеборців.

Вкотре нагадуємо, що спалювання сухої трави — це не просто шкідливо, а й небезпечно! Адже кожен такий випадок може стати причиною великої пожежі.

Рятувальники наголошують громадянам, що випалювання сухої рослинності заборонено законом! Штраф у разі порушення статті 77-1 КУпАП становить від 3060 грн до 6120!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.