Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Трьох посадовців ТЦК на Прикарпатті спіймали на хабарях

Трьох посадовців ТЦК на Прикарпатті спіймали на хабарях

Посадовці ТЦК заробляли на ухилянтах. Йдеться про в.о. заступника начальника Івано-Франківського обласного ТЦК та СП, начальника Калуського РТЦК та СП та заступника командира роти охорони цього ж військкомату.

Пише Інформатор Коломия за даними СБУ та Нацполіції.

За хабарі троє посадовців ТЦК на Прикарпатті видавали військово-облікові документи зі штрихкодом військовозобов’язаним, котрі не мають відстрочки, для ідентифікації в системі «Оберіг». При цьому «клієнтам» навіть не потрібно було являтися до ТЦК для оновлення даних – документи виготовляли без особистої присутності військовозобов’язаних.

Вартість такої «послуги» становила 500 доларів. За даними СБУ, кількість чоловіків, які за хабарі отримували штрихкод та уникали мобілізації на Прикарпатті, могла сягати сотню на місяць.

Співробітники СБУ та слідчі поліції затримали виконувача обов’язків заступника начальника обласного ТЦК «на гарячому» під час отримання ним одного з грошових траншів хабара. Посадовець отримав його за виготовлення військово-облікових документів двом мешканцям Косівського району, які підлягають мобілізації.

Начальника Калуського РТЦК та СП співробітники СБУ викрили на отриманні неправомірної вигоди за видачу документів зі штрихкодом для мешканців Калуша.

Командира роти охорони Калуського РТЦК задокументовано на хабарі від ухилянта за видачу йому штрихкоду для ідентифікації в системі «Оберіг», без подальшої мобілізації до ЗСУ.

Загалом співробітники СБУ та поліції провели 18 обшуків у службових кабінетах, помешканнях та автомобілях фігурантів. Під час них виявлено:

  • документальні матеріали, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів;
  • мобільні телефони;
  • транспортні засоби, які використовувалися для вчинення злочину.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Т.в.о. заступника начальника обласного ТЦК та начальнику Калуського РТЦК обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Готується обрання запобіжного заходу заступнику командира роти охорони Калуського РТЦК.

Санкція інкримінованої їм статті Кримінального кодексу передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору