Інформатор Коломия

ГРОШІ

Три поради, як бути ефективним на співбесіді та подальшій кар’єрі

Три поради, як бути ефективним на співбесіді та подальшій кар'єрі

Співбесіда – це не лише можливість показати свої професійні навички, а й перший крок до успішної кар’єри. Щоб отримати роботу мрії, важливо не лише підготуватися до співбесіди, а й розуміти, як саме ваш потенційний роботодавець обирає “своїх” людей. 

Інформатор Коломия розповість про поради, які допоможуть вам виділитися серед інших кандидатів і закласти основу для успішного професійного зростання.

Бути собою

Як би не хотілося виглядати кращим, під час співбесіди важливо бути собою. Співбесіда можна порівняти з побаченням, а найм на роботу – зі шлюбом. Адже, якщо під час зустрічі вам нічого не подобається або почуваєтесь не комфортно, то люди не одружуються. Теж саме із роботою – не наймайтеся в компанію, яка не припала до душі, бо працювати в ній успішно ви не зможете.

До свого такту та адекватності додайте відвертість

Цікаво, що набагато ефективніше на співбесіді одразу говорити про те, що подобається, а що ні. А також про те, що є важливим саме для вас. Варто пам’ятати, що це не означає бути неввічливим та груби, а більше про відкритість людини і чітке розуміння своїх потреб. Це зрілий підхід, який захистить як вас, так і роботодавця від можливих непорозумінь та неприємних несподіванок у майбутньому.

Говоріть про свої досягнення в попередній компанії

Поділіться тим, чим ви дійсно пишаєтеся — це найкращий спосіб продемонструвати вашу цінність для майбутнього роботодавця. Вибір конкретних кейсів і досягнень допоможе вам якісно розповісти про себе. Пам’ятайте, що роботодавці шукають досягнення, які ви можете принести в компанію.

Бізнес орієнтований на розвиток і покращення результатів, тому важливо показати, які конкретні результати ви досягли на попередніх місцях роботи. Часто кандидати розповідають про навчання і цікавість до роботи, але роботодавці більше цікавляться, що саме ви зробили для попереднього роботодавця і які результати це принесло. Під час співбесіди ви “продаєте” свої навички, а роботодавець “купує” результат.

Найважливіше під час співбесіди — продемонструвати, як саме ви можете допомогти компанії досягти її цілей. У будь-якій співпраці ключовим є те, щоб кожна сторона отримала ту цінність, якої вона прагне. Роботодавці шукають кандидатів, які можуть  внести реальний вклад у розвиток компанії чи підрозділу. Тому, показуючи свої можливості і пропонуючи конкретні рішення, ви максимально підвищуєте свої шанси на успіх.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору