Коломия До сайту

Які умови в укритті Коломийського ліцею №4

Укриття в Коломийському ліцеї №4 можна назвати одним з найбільших серед шкіл міста. Щоб привести величезні зали до ладу, довелося плідно попрацювати. Але в ліцеї потурбувалися, щоб учні під час повітряної тривоги мали не тільки надійний сховок, а й почувалися комфортно.

Директор ліцею №4 Володимир Миколайович показав укриття журналістам Інформатора та поділився деталями.

Укриття Коломийського ліцею №4 імені Сергія Лисенка розміщується в цокольному приміщенні. Воно просторе, світле, є свіже повітря. Вся школа навчається в одну зміну. Це укриття дозволяє прихистити всіх учнів. Загальна площа підземного сховку складає понад 2 000 м². В цьому приміщенні можуть знайти прихисток дошкільнята сусіднього садочка та мешканців мікрорайону. Під час сигналу про повітряну тривогу чергові працівники відкривають укриття в будь-який час доби.

Як розповів директор ліцею, укриття оснащене витяжною системою, рекуператорами, проведено освітлення приміщення, замінено електропроводку, стіни і стеля пошпакльовані та побілені, повністю зроблена підлога. Є генератор, який у випадку вимкнення електроенергії, забезпечує освітлення всього приміщення. Завдяки системі опалення взимку тут тепло.

У сховку є 6 санвузлів, підігрів води, медичний пункт, питна вода, облаштовані зони для розміщення кожного класу, є 6 аварійних виходів.

За словами керівника навчального закладу, ремонт в укритті фактично робили своїми силами. Частину приміщення та кілька санвузлів облаштовували благодійники.

Володимир Миколайович додав, що підземний сховок – це приміщення тиру. Відтак після війни його будуть використовувати під потреби освітнього закладу.

     

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com