Коломия До сайту

Незабуті: Футбольним турніром у Коломиї вшанували пам’ять Героя Олександра Іванькова

У Коломиї пройшов дитячий турнір з футболу, присвячений 5 роковинам пам’яті Олександра Іванькова – офіцера СБУ, учасника бойових дій, спортсмена та тренера.

Інформатор Коломия ділиться фоторепортажем з турніру та розповідає історію полеглого Героя.

Коломиянин Олександр Іваньков народився 22 серпня 1986 року. З дитинства захоплювався спортом. Був майстром спорту з боксу, перемагав на міжнародних змаганнях. Працював тренером в дитячих спортивних секціях. Саме захоплення спортом й загартувало його характер і визначило життєві орієнтири.

Після здобуття вищої освіти у 2016 році вступив на військову службу до СБУ. Спортивний гарт допоміг йому подолати суворий відбір до підрозділу спецпризначенців. На той час практично усі бійці Центру спеціальних операцій «А» СБУ виконували відповідальні завдання на Донбасі і Олександр прагнув якнайшвидше приєднатися до бойових побратимів, які захищають країну від агресора.

Молодий боєць «Альфи» неодноразово виїжджав на бойові завдання в район проведення ООС, протидіяв ворожим бойовикам і терористам. За відмінну службу отримав державну відзнаку Президента України, нагороди Центру спеціальних операцій «А» СБУ.

Олександр загинув на Одещині, виконуючи складні завдання, максимально наближені до бойових.

12 вересня минають 5 роковини з дня загибелі Олександра Іванькова. Щоб увіковічнити спогади про Героя, вирішили провести пам’ятний футбольний турнір. Змагання зібрали понад 50 юних футболістів. Турнір відбувся на міні-полі біля тенісних кортів у Коломиї.

Шанобливо згадуючи Олександра Іванькова, перед початком змагань присутні також вшанували пам’ять всіх Героїв, які віддали своє життя у боротьбі із російськими загарбниками.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram.