Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українка намагалася вивезти у Польщу дві старовинні ікони та два ножі

Вчора прикордонники під час перевірки рейсового автобуса виявили старовинні предмети, які намагаляся перевезти 49-річна жінка.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Прикордонно-митна оглядова група виявила дві ікони, які можуть становити культурну та історичну цінність, а також два ножі. На разі ці предмети вилучили, також у відповідні органи повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.201 КК України «Контрабанда культурних цінностей та зброї». Подальші рішення залежатимуть від результатів експертизи вилучених предметів.

Крім цього, на кордоні з Польщею вчора також виявили спробу ввезення у незаконний спосіб 39 стародруків, виданих у Німецькій державі часів Ваймарської Республіки. Зі слів водія книжки були передачею, яку він забрав у Німеччині та мав віддати в Києві. Знахідки працівники митниці вилучили та склали протокол про порушення митних правил.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору