Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому варто піти на фільм “Озброєні піснею”

Чому варто піти на фільм "Озброєні піснею"

У новій якісній стрункій документалці “Озброєні піснею” (англ –  Soldiers of Song) ти зустрінеш щось справжнє, щось своє, рідне. І воно здатне підтримати і надихнути. Прем’єра фільму відбулась 12 вересня. Журналістка Інформатора Коломиї побувала на стрічці й готова розповісти як є про важливий меседж, післясмак і віднайдені сенси вірити у перемогу.

Якщо твоя емоційна шкіра не перетворилась на стару кирзу, якщо тобі ще відгукуються історії захисників України, якщо ти не можеш недбало пройти повз терміновий донат… – тобі сюди. З опису виглядає, буцімто це фільм про зірок у процесах війни. Насправді ж вистачить 15 хвилин, аби побачити таких самих людей, як ти чи твій друг дитинства, як сусід з третього поверху чи однокласниця, з якою хоч не зустрічаєшся щопятниці, але при зустрічі хочеться поговорити довше.

Солдати пісні – новий статус, що виник в умовах російсько-української війни. Їхні щемливі історії звучать голосом Катерини (Пташки) Поліщук, Андрія Хливнюка, Святослава Вакарчука, Колі Серги, Світлани Тарабарової, Дахи Брахи, диригента Маріупольської камерної філармонії, оперного співака Сергія Іванчука, дириґента Львівської національної філармонії з Маріуполя Василя Крячка, Саші Чемерова (The Gitas), скрипаля Моїсея Бондаренка та інших. Не хочу переказувати, що вони повідомляють, їх варто почути на власні вуха…

Андрій Хливнюк ( гурт “Бумбокс”) пішов служити до ЗСУ, став оператором дрона, мав поранення. Нині – при виконанні, у перервах між завданнями їздить з концертами і збирає на закупівлю дронів.

“Якщо ми впадемо, якщо це дозволити, то будуть ще жертви – наступні країни… наступні й наступні. Якщо цю свободу і права людини дозволити підімнути під себе стовідсотково хворому маніяку і рабам, які від нього залежать, які бояться його більше, ніж смерті, то почнеться третя світова війна, якої ви так боїтеся…” – апелює до Світу Андрій Хливнюк.

Микола Серга також у Силах оборони, офіцер Збройних Сил України. Спершу служив в тероборони Одеси, а згодом створив “Культурний десант” – організацію, що проводить концерти для військових.

Святослав Вакарчук (гурт “Океан Ельзи”) на початку повномасштабної записався до тероборони, їздить на лінію фронту з концертами для військових.

“Росія – це реліктова імперія, що зберегла свою принципи і поведінку з тих часів, коли вона тут панувала. І тому вони хотіли зробити це ще раз…”, – каже у фільмі Святослав Вакарчук.

Це тільки невелика частка українців, які не відгороджували мистецтво від війни, навпаки – максимально використали власний талант і популярність, аби допомогти Батьківщині.

Режисер фільму – американський режисер і продюсер Раян Сміт, володар премії «Еммі» за документальний фільм «NFL 360: Хто, якщо не ми» про українських гравців в американський футбол, що приєдналися до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення.

Світова прем’єра фільму «Озброєні піснею» (в англомовному прокаті «Soldiers of Song») відбулася влітку 2024 року на кінофестивалі Трайбека в Нью-Йорку, що у США.

У фінансуванні стрічки брав участь Центр лідерства губернатора Джорджа Патакі (колишній губернатор штату Нью-Йорк), який 2022 року започаткував Фонд допомоги Україні.

У Коломиї фільм “Озброєні піснею” можна переглянути у кінотеатрі “Стрічка”, що на вул. Василя Нагірного, 18. Сеанси – о 13:40 та 17:30.

Придбати чи забронювати квитки можна ТУТ.

Вікові обмеження: 12+

Бронь за телефонами
097 125-19-45
099 253-95-00
093-832-88-66

 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору