Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Коломиї помітили українську “колібрі”. ВІДЕО

Нещодавно в одній з соцмереж серед коломиян поширювалося відео з незвичайною істотою, зовні схожою на тропічну пташку колібрі. Та, тваринка виявилася зовсім не пташкою, а метеликом.

Інформатор Коломия розповідає більше про українську “колібрі”.

Відео на своїй сторінці опублікував коломиянин Микола Яцурак, чоловік так його і підписав – “Колібрі у Коломиї”. У коментарях під дописом швидко знайшлися люди, які також бачили таку істоту на вулицях міста чи біля квітів у приватних господарствах.

Насправді ж тропічна пташка виявилася метеликом. Бражник язикан, або як його ще називають бражник-колібрі, поширений по всьому світу, має вузькі крила та довгий хоботок, завдяки якому вони можуть ласувати нектаром на льоту, запилюючи при цьому квіти.

Язикан полюбляє квіти з трубчастими пелюстками. Він використовує свій довгий закручений хоботок для смоктання нектару з центру квітки. Цей процес вдалося зняти й коломиянину, який опублікував відео в мережі. Метелик літає над чорнобривцями та ніби зависає у польоті.

Ця чарівна істота дійсно схожа на колібрі, він навіть літає, нагадуючи птаха: його крила змахують так швидко (приблизно 85 разів на секунду – більше, ніж у деяких видів колібрі), що видають чутний гул.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору