Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Екологи зафіксували незаконну заготівлю ісландського моху в Карпатах

Екологи зафіксували незаконну заготівлю ісландського моху в Карпатах

Державні екологічні інспектори Карпатського округу зафіксували факти незаконного збору рідкісних лікарських рослин на території Бистрицького лісництва.

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на Державна екологічна інспекція Карпатського округу.

На території Бистрицького лісництва під час заходів, які спрямовані на запобігання правопорушень, державні інспектори з охорони навколишнього середовища Карпатського округу зафіксували факти заготівлі лікарських рослин. Не маючи спеціального дозволу, а саме лісового квитка, було порушено кілька статтей Лісового кодексу України.

Порушники самовільно збирали ісландський мох, який занесений до Зеленої книги України, тому його збір чітко регульований законом. Вони завдали шкоди навколишньому середовищу на суму 15 798 грн.

Нагадуємо, що ісландський мох є складовою частиною рідкісних угруповань, як внесені до складу Зеленої книги. Однак, враховуючи сьогоднішню ситуацію, у цього лишайника є ризик згодом потрапити й до Червоного списку.

Нещодавно Інформатор писав, що на браконьєрів ісландського моху в Карпатах склали 5 протоколів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору