Коломия До сайту

На блокпості у Снятині в прикарпатця виявили незаконні цигарки, та він запропонував поліції хабар

У автівці мешканця Надвірнянщини під час перетину контрольно-пропускного пункту між Івано-Франківською та Чернівецькою областями поліція виявила пачки сигарет без акцизу. Для того, щоб приховати факт знахідки, водій запропонував поліції хабар.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на вирок суду.

9 квітня цього року житель смт. Ланчин на автомобілі марки «Volkswagen Тouran» прибув на блокпост на межі Івано-Франківської та Чернівецької областей.

При проведенні поверхневої перевірки транспортного засобу в салоні виявили пачки сигарет без марок акцизного збору, аби уникнути покарання чоловік дав поліцейському неправомірну вигоду в сумі 5 000 гривень, які залишив на сидінні водія службового автомобіля марки «Renault Duster».

У суді чоловік свою вину визнав й пояснив, що він повертався з Чернівців додому. На блокпості його зупинили працівники поліції й виявили 90 блоків незаконних цигарків. Він запропонував поліцейським хабар, щоб його відпустили, бо хотів уникнути відповідальності.

Суд постановив визнати його винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити покарання у виді штрафу, що становить 17000 грн.

Крім того, чоловік має сплатити судовий збір, а кошти, які він надав як хабар будуть конфісковані в дохід держави.

Головне фото ілюстративне, ШІ

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com