Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Франківщині хлопця вкусив ведмідь під час екскурсії

На Франківщині хлопця вкусив ведмідь під час екскурсії

Екскурсію до приватної садиби, де були ведмеді, організував учням вчитель одного з ліцеїв Спаської громади, що на Калущині. І там одного із школярів вкусила ведмедиця.

Детальніше про цей випадок розповість Інформатор Коломия, посилаючись на наших колег з Інформатор Калуш.

Інцидент трапився у травні 2024 року. Як зазначається, вчитель одного із навчальних закладів Спаської територіальної громади, вирішив самовільно провести незаплановану екскурсію до приватної садиби, де у вольєрах перебували ведмеді. Керівництву ліцею про це нічого не було відомо.

Однак, під час екскурсії, поки учні були без нагляду, один з них близько підійшов до вольєру та хотів торкнутися носа тварини. Тоді ведмедиця вкусила хлопця за руку.

 “Перебуваючи на території приватної садиби, вчитель залишила дітей без нагляду, внаслідок чого один із учнів  підійшов близько до металевого вольєру та намагався рукою доторкнутись до носової частини ведмедиці. Коли він протягнув ліву руку у сторону ведмедиці, остання вкусила його, спричинивши йому  тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості”, – повідомили у Калуській прокуратурі.

Дії педагога було кваліфіковано як кримінальне правопорушенням за ч. 1 ст. 137 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого).

За вчинений злочин передбачено покарання у виді штрафу від 1 до 4 тис.  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Втім, як зазначили у прокуратурі, згідно із ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Головне фото ілюстративне

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору