Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Наслідуючи батьків: як рятувальна справа стала прикладом в двох родинах на Коломийщині

Наслідуючи батьків: як рятувальна справа стала прикладом в двох родинах на Коломийщині

Володимир Вацик та Назар Федуник — два рятувальники, чия відданість своїй справі є результатом родинної традиції, що триває десятиліттями.

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на ДСНС.

Вже понад 16 років Володимир Вацик несе службу в ДСНС, зараз він обіймає посаду начальника 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини в Коломиї. Маючи яскравий приклад батька, який понад 30 років присвятив пожежно-рятувальній справі, Володимир вступив до Львівського державного університету безпик життєдіяльності. Зараз за спиною рятувальника безліч рятувальних операцій, які залишають слід в його серці.

Любов до цієї справи передалась від його батька Ігоря, який пройшов шлях від простого рятувальника до начальника Коломийського міськрайонного відділу Головного управління ДСНС в області. В 2020 році Ігор Вацик помер, але його справу гідно продовжив син.

Ще один рятувальник Назар Федуник пішов шляхом свого батька, Романа Михайловича, який працював у ДСНС з 1996 по 2013 рік. У 2017 році, здобувши спеціальну освіту, Назар став провідним інспектором Коломийського міськрайонного відділу ДСНС.

У 2018 році він став командиром караулу і досі виконує цю важливу роль. За цей час він отримав досвід у сотнях виїздів для ліквідації пожеж, надзвичайних подій та ситуацій, де кожен виклик вимагає швидкої реакції, рішучості та ефективної командної роботи.

Молоді люди, спостерігаючи за своїми батьками, які ставили під загрозу власне життя, щоб врятувати інших, вирішили присвятити себе такій благородній справі. Вибір Володимира Вацика та Назара Федуника стати рятувальниками був не випадковим, а результатом тривалого спостереження за відвагою та відданістю їхніх батьків.

Сім’ї Вацик та Федуник є яскравим прикладом того, що рятувальна діяльність — це не просто робота, а справжня родинна традиція. Це спадщина, передана від батька до сина, де кожне покоління продовжує цю важливу справу, ставлячи на перше місце порятунок людських життів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору