Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вивезли в ліс, били та стріляли: двоє прикарпатців вибивали неіснуючий борг у знайомого

Вивезли в ліс, били та стріляли: двоє прикарпатців вибивали неіснуючий борг у знайомого

Зловмисники викрали 27-річного чоловіка, вивезли його в багажнику в ліс, побили та залякували пострілами, щоб той віддав надуманий борг у понад 70 000 грн. Після того, як потерпілий сплатив дану суму, вони почали знову вимагати кошти в чоловіка. Поліцейські Прикарпаття затримали фігурантів.

Деталі від поліції області публікує Інформатор Коломия.

Потерпілим виявився 27-річний мешканець Прикарпаття. Він неофіційно працював на пункті приймання металобрухту, який належав одному зі зловмисників. Начебто за нестачу металолому, в жовтні 2023 року чоловіки почали вимагати у потерпілого повернути понад 70 тисяч гривень неіснуючого боргу.

Згодом фігуранти викрали чоловіка, силоміць зачинили його в багажнику власного автомобіля та вивезли в ліс. Там його неодноразово били прикладом мисливської рушниці по тілу та голові, примусити стати на коліна та здійснили декілька пострілів біля нього.

У результаті потерпілий таки сплатив вимагачам 70 тисяч гривень. Частину віддав готівкою, а частину – перевів на банківський рахунок.

Один із фігурантів регулярно погрожував потерпілому фізичною розправою та залякував, щоб він не звертався за допомогою до поліцейських та в медичний заклад.

Невдовзі зловмисники знову почали вимагати кошти в чоловіка. Однак на цей раз потерпілий написав заяву до поліції.

Правоохоронці оперативно відреагували на звернення та встановили особи фігурантів.

Ними виявилися 36-ти та 41-річний мешканці Івано-Франківська, обоє раніше не судимі.

За місцями проживання фігурантів проведені обшуки. Вилучено мисливську рушницю, травматичний пістолет та мобільні телефони, які вони використовували у своїй протиправній діяльності.

Слідчі оголосили фігурантам підозри за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи – тримання під вартою та домашній арешт.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com.

Нагору