Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Замість вершкового масла – маргарин: афера з постачанням продуктів для війська на Прикарпатті

Замість вершкового масла – маргарин: афера з постачанням продуктів для війська на Прикарпатті

Між оборонним підприємством та низкою комерційних струкур були укладені договори про постачання вершокового масла військови частинам на Прикарпатті. Однак, замість цього продукту постачали небезпечний для здоров’я спред з пальмовою олією.

Повідомляє Інформатор Коломия, посилаючись на поліцію Прикарпаття.

Постачання вершкового масла для військових частин, які дислоковані на Прикарпатті здійснювали певні комерційні структури за укладеними договорами на суму 10 млн грн. Але замість дорогого масла постачальник закупив маргарин із вмістом пальмової олії. Сума збитків лише за одним із договорів, укладеним з підконтрольною депутату Київради компанією, становить 580 тис грн.

Отримані незаконним шляхом гроші, правопорушник легалізовував шляхом надання поворотної фінансової допомоги суб’єктам господарювання, але фактично кошти не повертали. За фактом правопорушення, зловмиснику загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Працівники слідчого управління обласної поліції провели кілька санкціонованих обшуків у фірмах, які постачали не якісний продукт.

На підставі зібраних слідчими доказів одному з товариств повідомили про підозру. Зокрема, за статтями:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);
  • ч. 4 ст. 190 (шахрайство);
  • ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходи порушнику, а також проводяться заходи для визначення загальної суми завданих збитків.

Процесуальне керівництво здійснює – Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору