Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Колишній охоронець Захарченка отримав 15 років ув’язнення за державну зраду

Суд заочно виніс вирок бойовику з Донецька та колишньому охоронцю т.зв. "глави днр" Олександра Захарченка за державну зраду та участь в терористичній організації.  Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на СБУ. На початку антиукраїнських заворушень на сході України бойовик брав безпосередню участь в проросійському русі, зокрема, в складі "народного ополчення Донбасу". Восени 2014 року почав служити в "2 окремій мотострілецькій бригаді армійського корпусу народної міліції днр". Протяго 2014-2015 воював проти ЗСУ під позивним "Десант".   В 2017 році дослужився до начальника відділу в "управлінні безпеки голови "днр"", був особистим охоронцем Олександра Захарченка до літа 2018 року. Після провалу охорони "глави" та ліквідації останнього займався наповненням казни терористів на посаді інспектора т.зв. "митниці днр".  На основі беззаперечних доказів зібраних СБУ суд визнав терориста винним за кількома статтями:  ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції закону 2014 року); ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації; ч. 2 ст. 260 – участь не передбачених законом збройних формуваннях. Його засудили до 15 років за ґратами з повною конфіскацією майна. Наразі фігурант перебуває на непідконтрольній території, тож Служба безпеки України вживає всіх необхідних заходів задля притягнення зрадника до відповідальності. Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Суд заочно виніс вирок бойовику з Донецька та колишньому охоронцю т.зв. “глави днр” Олександра Захарченка за державну зраду та участь в терористичній організації. 

Розповідає Інформатор Коломия, посилаючись на СБУ.

На початку антиукраїнських заворушень на сході України бойовик брав безпосередню участь в проросійському русі, зокрема, в складі “народного ополчення Донбасу”. Восени 2014 року почав служити в “2 окремій мотострілецькій бригаді армійського корпусу народної міліції днр”. Протягом 2014-2015 років воював проти ЗСУ під позивним “Десант”.

В 2017 році дослужився до начальника відділу в “управлінні безпеки голови “днр””, був особистим охоронцем Олександра Захарченка до літа 2018 року. Після провалу охорони “глави” та ліквідації останнього займався наповненням казни терористів на посаді інспектора т.зв. “митниці днр”.

На основі беззаперечних доказів зібраних СБУ суд визнав терориста винним за кількома статтями:

  • ч. 1 ст. 111 – державна зрада (в редакції закону 2014 року);
  • ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
  • ч. 2 ст. 260 – участь не передбачених законом збройних формуваннях.

Його засудили до 15 років за ґратами з повною конфіскацією майна. Наразі фігурант перебуває на непідконтрольній території, тож Служба безпеки України вживає всіх необхідних заходів задля притягнення зрадника до відповідальності.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору