Коломия До сайту

“Едельвейса” Юрія Татарчука з Печеніжинської громади посмерно нагородили орденом

Молодий, працьовитий та надзвичайно добрий хлопець, в якого попереду було ціле життя, але війна перекреслила все. 11 лютого життя Юрія Татарчука обірвалося поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області. Нещодавно хороброго захисника посмертно нагородили високою нагородою

Розповідає Інформатор Коломия. з посиланням на Печеніжинську громаду.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України солдата, старшого водія-механіка гірсько-штурмового взводу 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” Юрія Татарчука нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Герой народився та проживав у селі Слобода Печеніжинської громади. Він був єдиним сином у батьків після трагічної загибелі молодшого брата декілька років тому за кордоном.

Юрій став на захист Батьківщини 16 грудня 2023 року в складі 10 ОГШБр “Едельвейс”. Служив на посаді старшого водія-механіка. Свій останній бій Юрій прийняв 11 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

23 лютого з військовим прощалися у Коломиї. Далі скорботний кортеж вирушив до батьківського дому в село Слобода на вулиці Гірській.

Вічна пам’ять та слава Герою! Пам’ятаємо!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com