Коломия До сайту

Солі на 4,2 млн грн? “Полігон Екологія” вдруге оголосив закупівлю суміші для автодоріг

Цьогоріч складнощі у закупівлях “Полігону Екологія” виникають не лише щодо асфальту, але й щодо солі. Ще в липні комунальники заздалегідь хотіли придбати 400 тонн солі для утримання доріг взимку. Не вийшло. Нещодавно – новий тендер: ще більше солі й ще вища сума.

Що відбувається – дізнавався Інформатор Коломия у керівництва “Полігону Екологія”.

Хоч перший тендер таки відбувся та переможця було визначено, закупити сіль так і не вдалося. Тож у вересні комунальне підприємство оголосило черговий тендер на придбання технічної солі, та тепер вже 500 тонн.

Тож, навіщо ще одна багатомільйонна закупівля солі?

15 липня 2024 року КП “Полігон екологія” оголосило тендер на придбання технічної солі з антизлежувачем для утримання доріг взимку. Очікувана вартість 400 тонн солі склала 2 млн гривень. Під час торгів ціна впала до 1,5 млн грн й переможцем закупівлі оголосили ТОВ «ЄВРАЗІЙСЬКА ТОРГОВЕЛЬНА ГРУПА».

Та питання до тендеру виникли у Держаудиту й не тільки. Спершу вимога про усунення невідповідностей переможцем закупівлі виникла в іншого учасника торгів. Як зазначив скаржник, сіль, яку мав поставити переможець, була морською, а не кам’яною. Проте замовник таку вимогу не задовольнив.

Тоді у справу втрутилася Держаудитслужба й під час моніторингу виявила порушення у цій закупівлі.

Керівник КП “Полігон Екологія” Ігор Соловка розповів журналістам, що підприємству надійшов лист з вимогою розірвати договір з переможцем ТОВ «ЄВРАЗІЙСЬКА ТОРГОВЕЛЬНА ГРУПА». Та комунальники з таким рішенням не згідні, тож подали претензію в апеляційний суд й будуть судитися з аудиторами.

“Оскільки це затягнеться на місяців 2-3, ми об’являємо наступний тендер. Як нам місто тримати в жовтні чи листопаді, коли підуть перші морози?”, – каже Ігор Соловка.

Нова закупівля солі перевершила минулу, адже її очікувана вартість склала 2,2 млн грн, а придбати мають 500 тонн технічної солі. Наразі тендер перебуває на стадії подання пропозицій.

Інформатор поцікавився у керівника “Полігону Екологія” навіщо ж місту 900 тонн солі на 4,4 млн гривень.

“На зиму ми передбачаємо приблизно 500 тонн солі” – відповів Ігор Соловка.

А тому, ймовірно, першу закупівлю комунальне підприємство скасує, а сіль місту постачатиме переможець нових торгів.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com