Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

В Яремчанському санаторії виявили порушення прав дітей

Нещодавно представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області відвідали державний дитячий санаторій “Прикарпатський” й виявили там ряд порушень.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на Омбудсмана України.

Санаторій “Прикарпатський” приймає на оздоровлення дітей із захворюваннями органів дихання. Тут функціонують кілька корпусів: адміністративний корпус, 5 спальних корпусів, зал дозвілля, школа для організації безперервного освітнього процесу під час оздоровлення дітей, їдальня та медичний пункт.

Під час моніторингу представники виявили деякі порушення прав дітей. Зокрема, у санаторії відсутнє укриття, де діти можуть перебувати у разі оголошення сигналу «повітряна тривога». Працівники закладу керуються правилом «двох стін», однак застосування даного правила неможливе через будівельну конструкцію корпусів санаторію.

Ще одною проблемою є те, що діти розміщуються у кімнатах по 1-8 осіб без дотримання вимог мінімальної житлової площі на одну особу, що є порушенням права дитини на достатній життєвий рівень та приватність.

Такі умови унеможливлюють вільне пересування кількох дітей в кімнаті одночасно та належне розміщення їхніх особистих речей.

Крім того, тут не створене безбар’єрне середовище для осіб (дітей) з інвалідністю та маломобільних груп населення. А забезпечення продуктами харчування для дітей здійснюється за сприяння волонтерів. При цьому, свіжі/сезонні овочі у раціоні дітей відсутні.

За результатами моніторингового візиту готуються листи-реагування.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com 

Нагору