Коломия До сайту

Незвичний спосіб підвищити продуктивність: японська ІТ-компанія прийняла на роботу пухнастих співробітників

Одна з японських ІТ-компаній знайшла цікаве розв’язання проблеми плинності кадрів на підприємстві. Вони вирішили спробувати підвищити продуктивність і утримання співробітників  за допомогою котів.

Розповідає Інформатор Коломия з посиланням на work.ua.

Першого пухнастика Qnote взяла на “роботу” ще 20 років тому, котика на ім’я Футаба знайшли у одному з ресторанів суші.  Зараз компанія з розробки вебсайтів та додатків долучила до своєї команди 10 пухнастих «співробітників», які забезпечують товариство для тридцяти двох працівників-людей.

Чотирилапі настільки полюбилися працівникам, що заради них компанія переїхала до більшого офісу, де другий і третій поверхи спеціально підлаштовані для котів. Доглядають за пухнастиками також всі разом. інколи котики заважають роботі, та такі перерви змушують людей робити паузи, щоб освіжити розум, а це підвищує загальну продуктивність.

Як сказав гендиректор Qnote Нобуюкі Цурута, багато працівників мають котів вдома, тому їхня присутність в офісі стала важливим фактором залучення нових талантів і частково повпливала на низький рівень плинності кадрів.


ДО СЛОВА, РЕКЛАМУ НА САЙТІ ІНФОРМАТОР МОЖНА ЗАМОВИТИ ТУТ: