Коломия До сайту

Скільки комунальники Коломиї беруть за вивіз опалого листя та сухого гілля

Сезон димного ґаздування у розпалі. І хоч скільки б мудрі люди не доводили, що то шкідливо і неправильно, та ввечері сухого осіннього дня наші міста і села поринають у серпанок диму. Та Інформатор Коломия не втрачає надії на чисте повітря, а тому запитали у комунальників Коломийської громади, скільки коштує вивезти опале листя, гілля та іншу органіку з територій ОСББ та приватних домогосподарств.

Такі послуги у Коломиї надає комунальне підприємство “Полігон Екологія”. Новий начальник Ігор Соловко для зазначив, що в залежності від об’єму (від 5 до 10 м³) вивіз таких відходів вартуватиме  від 1200 до 2500 грн. Аби замовити таку послугу треба звернутися у бухгалтерії комунального КП “Полігон Екології” (вул. Шкрумеляка, 36).

Директор підприємства запевнює, що листя і гілля везуть на міське сміттєзвалище, але не захоронюють разом із побутовими відходами.

“Утилізуємо на сміттєзвалищі, там є окремий полігончик, для зрізаних дерев, листя, хмизу…  “, – стверджує Ігор Соловко.

Якщо такий варіант вам не до душі, то нагадаємо інтерв’ю з екоактивістом з Максом Вердешом про альтернативи спалюванню опалого листя. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com