Коломия До сайту

Скільки коштує взяти в оренду землю під комерцію в центрі Яремче: цікавий аукціон

Невеличка земельна ділянка на головній вулиці в курортному Яремче пішла з аукціону з правом довгострокової оренди. Охочих заволодіти цим ласим шматком землі на чверть століття було аж четверо. Але найбільше запропонував місцевий підприємець

Інформатор Коломия розповість деталі аукціону.

20 серпня відбувся аукціон з продажу права оренди земельної ділянки під будівництво та обслуговування будівель торгівлі. Це комунальна земля площею 147 м². Влада Яремчанської громади пропонувала цю землю в оренду на 25 років.

Кадастровий номер – 2611000000:05:012:0200

Це ділянка, що знаходиться на головній вулиці курортного містечка і межує із залізничною станцією. Поряд – десятки тимчасових споруд та атракціони.

Стартова ціна сягала 19700 грн на рік. Проте в ході аукціону пропозиції охочих заволодіти цією ділянкою невпинно росли. Відтак вартість у третьому раунді була вищою в 11 разів.

На початку аукціону пропозиції учасників коливалися від 26000 до 122000 грн. Проте вже від першого раунду вималювались два переможці – Мельник Нестор Дмитрович та Асмус Володимир Васильович, що від першого раунду запропонували урази більше і з кожним наступним добряче збільшували ціну з різницею в 500 грн.

Врешті пропозиції охочих виграти цей лот сягнули 212 000 і 212 500 грн за рік.

Детальніше про перебіг аукціону дивіться на скріншоті протоколу.

Хоча найбільшу ціну запропонував Володимир Асмус, переможцем оголошено Нестора Мельника із пропозицією оренди за 212 000 грн/рік. Як причина зазначається п. 49 земельних торгів: тобто учасник або відмовився від своє пропозиції, або ж не відповідає вимогам.

Відтак переможцем оголошено Нестора Дмитровича Мельника, який спеціалізується на тимчасовому розміщенні людей у будинках відпочинку хостелах, турбазах. Також згідно КВЕДів підприємець має право займатися роздрібною торгівлею, готельним бізнесом та багато іншого. Зокрема у 2022-2023 році бізнесмен за послуги розміщення у готелях отримував виплати згідно державних закупівель.

Згідно даних платформи YouControl  у власності пана Мельника є 17 земельних ділянок, більшість який – у Яремче. Що ж побудує новий власник земельної ділянки в самісінькому центрі Яремче – побачимо згодом.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com