Коломия До сайту

Чому підмітальна машина за понад 7 млн грн працює в Коломиї у дощ

Підмітально-прибиральна машина Karcher МС 250 обійшлася бюджету Коломийської громади у 7 235 130 грн. Закупили її в липні 2023 року. З того часу її в роботі можна було побачити на деяких вулицях міста. З останніх випадків – підмітання у дощ вранці 16 вересня.

З цього приводу журналісти Інформатора Коломия розпитали у комунальників, чи ефективна така робота у зливу і чи не шкодить це обладнанню за 7 млн грн.

Новий директор комунального підприємства “Полігон Екологія” Ігор Соловко пояснив, що підмітання у дощ згідно технічних характеристик цієї машини є навіть більш ефективним, ніж у суху погоду. Адже інакше довелося б застосовувати додаткове зволоження.

А ще на комунальному підприємстві кажуть, що восени ця підмітально-прибиральна машина очищає решітки стічних систем від опалого листя, аби вчасно сходила дощова вода.

Крім того підмітально-прибиральна машина має функцію пилососу. Минулого року Інформатор зафіксував, як комунальники збирають опале листя на вул. Валовій.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у FacebookTelegram,  Viber та Instagram. Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – пишіть нам на пошту kl.informator@gmail.com